Inte som vanligt…

Nej, så lätt gick febern inte över. Sonia fick dessutom en hemsk hosta, som gjorde att vi på lördagkvällen ringde sjukvårdsupplysningen. Hon hostade intensivt med ca 10-20 sekunders mellanrum och vi fick en läkartid på jourcentralen.

Där fick Sonia inhalera luftrörsvidgande och genomgå undersökningar och blodprov. Andningen blev inte bättre och vi fick en remiss till akuten.

Väl där blev vi skickade på lungröntgen. Inte kul med en trött och sjuk liten tjej, långt efter läggdags. Gravida mammor får inte vara med i röntgenrummet, vilket inte gjorde det hela lättare…

Bilderna visade början till lunginflammation.

Idag, söndag, jobbar jag, så Martin och Sonia åkte själva tillbaka till lasarettet. Sonia hade en jobbig, hostig natt, andas ansträngt och syresätter sig lite dåligt. Detta gjorde att de blev inlagda och Sonia får nu inhalera luftrörsvidgande och syrgas med jämna mellanrum.

Eftersom det hela är orsakat av ett virus, är det enda man kan göra att underlätta andning och syresättning tills det läker ut av sig själv. Får se hur länge vi måste stanna kvar.

20110410-153913.jpg

20110410-153949.jpg

Leave a Comment

Your email address will not be published.